Liepos 1-6 dienomis mūsų gimnazijos kolektyvai išvyko į Vilnių, kuriame gyveno Dainų šventės „Vardan tos...“ , kuri mums visiems priminė jau beveik 100 metų šalyje gyvą dainų švenčių tradiciją ir kvietė visą tautą švęsti Laisvę, nuotaikomis. Šventės metu ne kartą buvo kalbėta apie dalykus, kurie stiprina mus tiek kaip tautą , tiek kaip valstybę – apie istorinę atmintį, tradicijas, pagarbą Tėvynei, ją kūrusiems ir tebekuriantiems žmonėms ir ne tik tiems, kurie Lietuvos kultūrą skleidžia mūsų šalyje, bet ir už jos ribų...

Dainų šventė – magišką trauką turintis kultūros reiškinys, suvienijantis Lietuvą ir viso pasaulio lietuvius. Į Lietuvos šimtmečio dainų šventę atvyko itin gausi pasaulio lietuvių kolektyvų delegacija – daugiau nei 1700 dalyvių iš 16 pasaulio šalių: Airijos, Argentinos, Australijos, Austrijos, Belgijos, Brazilijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Švedijos, Ukrainos, Urugvajaus, Vokietijos.

Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, jog ir mūsų gimnazijos dainų ir šokių kolektyvai turėjo galimybę prisidėti prie šios nuostabios Dainų šventės ,,Vardan tos...“  įgyvendinimo ir tapti jos dalyviais. Nepakartojamas jausmas dainuoti tokioje gausioje minioje, jaudino kiekviena išjausta daina, o atliekant himną šiurpuliai varstė kūną... Tikiu, jog prisiminimai apie jausmus, kurie užplūsdavo žvelgiant į šalia dainuojančius - išliks dar ilgam!

Dar kartą noriu ištarti nuoširdų AČIŪ mokiniams už jų ryžtą, už meilę muzikai, dainai, šokiui. Mums visiems buvo gera kartu! Didelį ačiū sakome Direktoriui, kuris turėdamas didelį užimtumą atvyko į Vilnių mus palaikyti. Ačiū padėjusioms merginoms - Rasai, Ilonai, Simonai, ačiū Sandrai už rūpestį ir palaikymą, ačiū tėveliams už palaikymą ir didžiausias AČIŪ  Jums, MIELI VAIKAI! Vardan tos...!

Muzikos mokytoja Giedrė Druskienė