2018 09 Solidarumo begimasSolidarumo bėgimas – tai jau 5-ąjį gimtadienį švenčianti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ socialinė iniciatyva, kiekvienais metais sulaukianti vis daugiau visuomenės ir mokyklų dėmesio. Šio bėgimo misija — pasaulį daryti geresnį, skatinant solidarumą ir renkant paramą tiems, kam jos labiausiai reikia. Šiais metais prie šio bėgimo organizavimo jungiasi ir LSMU GIMNAZIJA!

5-ojo Solidarumo bėgimo metu surinkta parama bus skirta:

  • organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrus Lietuvoje lankančių vaikų gerovei užtikrinti;
  • vaikų žaidimų aikštelėms Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose įrengti.

Šio projekto tikslas – diegti moksleiviams solidarumo bei empatijos vertybes ir raginti susimąstyti apie vaiko teises Lietuvoje bei visame pasaulyje. Solidarumo bėgime dalyvaujantys moksleiviai ieško rėmėjų, sutinkančių vaikams paaukoti pasirinktą sumą už kiekvieną bėgiko nubėgtą simbolinį Solidarumo kilometrą. Bėgimo metu mokytojai fiksuoja kiekvieno moksleivio nubėgtus kilometrus. Vaikai, vedini kilnių tikslų, skatinami nubėgti kuo daugiau kilometrų ir pasiekti savo asmeninį bėgimo rekordą. Solidarumo bėgimas vertingas ne tik dėl surinktų lėšų, bet ir todėl, kad vaikus mokome būti geresnius, tolerantiškesnius ir nuo mažens padėti aplinkiniams.


KAIP DALYVAUTI/ PAREMTI?

Iki Solidarumo bėgimo dienos susirandate rėmėjų - tai gali būti tavo mama, tėtis, seneliai, vyresni draugai, kurie sutinka paaukoti priimtiną paramos sumą už kiekvieną tavo nubėgtą kilometrą. BĖGIKO KORTELĘ, kurioje žymėsi savo rėmėjus ir jų paramos sumas, GAUSI REGISTRACIJOS METU. Registruotis galite pas kūno kultūros mokytojus Rasą ir Juozą.


MES JUMS SIŪLOME IR KITUS PARAMOS BŪDUS:

  1. MOKINIAMS/TĖVELIAMS: prieš registruodamiesi išsikeliate sau tikslą, kiek kilometrų nubėgsite, bei paaukojate simbolinį registracijos mokestį (1 km. – 2 eurai);
  2. TĖVELIAMS: renginio dienos metu pasirenkate remti savo dukros/sūnaus klasę ir bėgimo pabaigoje paaukojate sumą, kuri priklauso nuo jų nubėgtų kilometrų. (Pavyzdžiui, pasirenkate tapti visos 7b klasės rėmėju. Iš klasės bėga 10 vaikų, kurie iš viso nubėga 36 km. Taigi, akcijai paaukojate 72 eurus).
  3. RĖMĖJAMS: Tampate šio LSMU gimnazijos Solidarumo bėgimo rėmėju ir esate pasiryžęs paaukoti po 2 eurus už kiekvieno bėgime dalyvavusio asmens (mokinio ar jo tėvelio) nubėgtą kilometrą.

Kilus papildomiems klausimams arba norint tapti rėmėjais, kreiptis į neformaliojo švietimo skyriaus vedėją Sandrą Gaučiūtę. Tel. nr. +37067323464