Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena, kurią švenčia visa Europa. Ši diena, kuri tapo daugiakalbystės fiesta, buvo paminėta ir mūsų gimnazijoje. Kad mokykloje šventė, matėsi jau einant koridoriais pro plakatais ir lipdukais papuoštas užsienio kalbų kabinetų duris. Visą dieną prie centrinių gimnazijos laiptų plazdėjo spalvingos šalių vėliavėlės, o į pamokas ir iš jų kvietė vis kitai šaliai būdinga skambučio melodija.

Mokiniams netradicines pamokas vedė LSMU ir VU studentai iš Vokietijos, Ispanijos, Indijos, Izraelio. Kai kurie studentai mokėjo net šešias užsienio kalbas. Švedų kalbą studijuojančios VU antrakursės išsamiai ir linksmai apibūdino švedų tautos ypatumus bei išmokė mūsų moksleivius ištarti keletą „keistai“ skambančių frazių. Pradžiugino mūsų mokinių smalsumas, išprusimas bei  gebėjimas betarpiškai ir laisvai bendrauti su kitų kultūrų atstovais.

Ilgosios pertraukos metu mokyklos vadovai, mokytojai ir mokiniai sugužėjo į pirmo aukšto fojė, kur lietuvių, anglų, prancūzų, vokiečių ir rusų kalbomis vieningai nuskambėjo  „Mūsų dienos kaip šventė“. Paskui mokiniams buvo pasiūlyta sudalyvauti meninio vertimo iš lietuvių kalbos į pasirinktą užsienio kalbą konkurse bei parašyti savo mėgstamus žodžius įvairiomis kalbomis  ir papuošti jais Europos žemėlapį.

Šios dienos renginiai dar kartą įrodė kalbų mokymosi svarbą bei atskleidė, kaip kalbų mokymasis praturtina gyvenimą, suteikia naujų idėjų, galimybių bei „atrakina bet kurias duris“.

Užsienio kalbų mokytojai