Vasario 7 dieną KTU Vaižganto progimnazijoje vyko moksleivių autorinės dainos ir muzikos festivalis-konkursas „Mano daina“. Kauno mieste, respublikoje mokiniams gausiai organizuojami įvairūs muzikiniai festivaliai, konkursai. Tačiau dauguma šių renginių yra apribojami muzikinio žanro, atlikimo pobūdžio, akademiškumo. Mokiniams, savarankiškai (ar su mokytojų, vadovų pagalba) kuriantiems įvairaus žanro muziką ir dainas, trūksta galimybių pasirodyti platesnei auditorijai, susitikti su kuriančiais bendraamžiais, pasidalinti savo kūryba ir gauti patarimų iš profesionalų. Vertinimo komisija - GEDIMINAS ZUJUS, INA PUKELYTĖ, RITA BEITNARAITĖ, DONATAS TAMAŠAUSKAS (Dzouns) - negailėjo pagyrimų, taktiškos kritikos ir patarimų jauniesiems talentams ir po konkurso pripažino, kad vertinti buvo labai sunku, nes mokinių amžius, sceninė patirtis, muzikinis išsilavinimas – labai skirtingi. Dalyvių pasirodymų ištraukas galite pamatyti čia: https://youtu.be/2sRkAyvLw3c

Pirmieji žingsniai dažnai būna nedrąsūs, tik artimųjų ar mokyklos aplinkoje. Muzikinės kūrybos festivaliu-konkursu „Mano daina“ buvo siekiama suburti jaunuosius kūrėjus, skatinti mokinių kūrybiškumą, muzikinius eksperimentus bei saviraišką. Puikiai šiame renginyje pasirodė ir mūsų gimnazijos IIIg. kl. gimnazistės Gerda Kalvaitytė, Laura Čekavičiūtė, Luka Garšvaitė ir Ig. B kl. moksleivė Kamilė Biuliūtė.

Gerda iškovojo „GRAND PRIX“ ir jai įteikta vertinimo komisijos pirmininko Gedimino Zujaus įsteigta dovana - įrašas muzikos studijoje MAMAstudio. Sveikiname dalyves ir linkime toliau kurti tokias puikias, širdžiai mielas dainas.

Muzikos mokytoja Giedrė D.