2019 03 Choru karai

1991 m. sausio 13 d. Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis, kreipdamasis į šalia Seimo susirinkusius žmones, kurie stovėjo čia tam, kad apgintų savo valdžią ir savo norą rinktis „laisvę“, kvietė: 
„Dainuokime ir dabar, dainuokime šventuosius himnus, tačiau nebaksnokime vieni į kitus pirštais, nekeikime vieni kitų ir nesivelkime į muštynes… Būkime tokie, kokie buvome sukurti būti, ir tada mūsų LIETUVA bus šviesi ir laiminga. Ignoruokime šaudymus – DAINUOKIME!“

Jau 5 metus iš eilės LSMUG 5-8 ir I-III g. klasių mokiniai vis dar atsiliepia į šį kvietimą ir pavasarį artėjančią Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dieną, Kovo 11-ąją, pasitinka dainuodami gražiausias lietuviškas dainas jau tradicija tapusiame gimnazijos renginyje-konkurse „Chorų karai“.

Šie „Chorų karai“ ypatingi ir tuo, jog jų metu Prancūzijos ambasadorė Claire Lignieres-Coutahe LSMU gimnazijai įteiks „LabelFranceEducation“ sertifikatą. Tada tikrai galėsime didžiuotis, jog esame ne tik viena iš patriotiškumą ugdančių mokyklų, bet ir vienintelė mokykla Lietuvoje, kuri priklauso pasauliniam „Label“ mokyklų tinklui!

Kviečiame mokinių tėvelius bei gimnazijos bendruomenės narius, draugus kovo 7 d. 16.00 val. atvykti į LSMU Veterinarijos akademijos Iškilmių salę ir tapti šio renginio dalimi!

Iki pasimatymo!