Gegužės 9 dieną, švenčiant Europos dieną, kuri simbolizuoja taiką ir vienybę visoje Europoje ir pasaulyje, bei minint 1950-usius metus, kai Prancūzijos užsienio reikalų ministras Roberas Šumanas pakvietė Prancūziją, Vokietiją ir kitas Europos šalis suvienyti savo sunkiąją pramonę – anglies ir plieno gamybą – bei davė pradžią Europos Sąjungos įkūrimui, LSMU gimnazija buvo pripildyta kvapų ir muzikos.

Vaišinomės kiekvieno srauto mokinių atsineštais tradiciniais Europos šalių patiekalais. Nuo itališko meliono, apsukto kumpiu, iki prancūziškų bagečių. Ypač pasistengė bei visus savo kulinariniais gebėjimais nustebino mūsų jauniausieji mokiniai – penktokai. Jie atstovavo Italijai ir savo stalą papuošė gurmaniškais itališkais patiekalais, kurių paragauti rikiavosi eilės mokinių. Dėkojame penktokams ir jų auklėtojoms!


Mokiniai taip pat turėjo galimybę pasitikrini savo žinias apie Europos Sąjungą atsakydami į įvairius klausimus ir už teisingus atsakymus laimėdami prizus. Ir... kaip LSMU gimnazija minės kažką be šokių? Pertrauką baigėme linksmais šokiais ir dainomis, kurios net užgožė mokyklinį skambutį.

Smagu, kad ir mes prisidėjome prie vis populiarėjančios Europos dienos šventimo Lietuvoje ir, tikimės, jog ilgainiui ši šventinė akcija mūsų gimnazijoje taps tradicija.

LSMU gimnazijos Mokinių taryba