Tikriausiai nėra nė vieno, kuris nežinotų, jog savaitgalį Kaunas minėjo istorinę datą – šventė Kauno miesto gimtadienį. LSMU gimnazijos Mokinių taryba kartu su neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Sandra Gaučiūte taip pat nusprendė prisidėti prie Kauno istorijos pažinimo, tačiau nedalyvaudami renginiuose, o kviesdami visus norinčius į dviračių žygį. Buvo numinta ne tiek ir daug - apie 30 km.

Smagiausia yra tai, jog dauguma vaikų minėjo, kad jiems yra tekę būti tik IX ar VII fortuose, o I, II bei III fortuose nė karto neteko lankytis, todėl šis žygis tapo ir mažu atradimu. Gegužės 17 d. vykusio žygio metu mus lydėjo visuomenininkas Ovidijus Jurkša, kuris su mokiniais pasidalijo savo žiniomis apie Kauno miestą (Aleksotą, fortus...). Po beveik keturių valandų kelionės baigėme žygį Kauno tvirtovės III forte, kuriame buvome šiltai sutikti, pavaišinti arbata ir išlydėti namo.

Tikimės, jog kitą kartą atsiras daugiau bendraminčių, kurie norės pažinti Kauno miestą ir apylinkes su mumis, o šį kartą dėkojame visiems, kurie nepabūgo apsiniaukusio dangaus!

LSMU gimnazijos mokinių taryba