Senovės graikų filosofas Sokratas teigė: „Sveikata dar ne viskas, bet be sveikatos nėra nieko.“ Džiaugiamės, jog jau ketvirtus metus iš eilės LSMU gimnazija organizuoja „Sveikatos ugdymo dieną“ ir prisideda prie sveikatos stiprinimo bei sveiko gyvenimo būdo formavimo nuo pat vaikystės. LSMU gimnazijoje skirtingų sričių sveikatos specialistai skaitė mokiniams paskaitas įvairiomis sveikatinimo temomis. Renginio metu buvo pravesta 120 pamokų, apimančių fizinę, emocinę ir socialinę sveikatą, dalyvavo 75 kviestiniai lektoriai. Mes labai džiaugiamės, kad kasmet pavyksta pakviesti lektorių, kurie negaili savo brangaus laiko ir pasidalina profesinėmis žiniomis su gimnazijos moksleiviais. Apie sveiką mitybą kalbėjo dr. Rūta Petereit ir LSMU gydytojai gastroenterologai-rezidentai. LSMU psichiatrijos skyriaus gydytojai-rezidentai diskutavo su mokiniais apie valgymo sutrikimų prevenciją. VSF psichologijos katedros lektoriai: doc. dr. Aušra Griciūtė, prof. Dalia Antinienė, Rytis Misiukevičius, Šarūnė Magelinskaitė ir kt. dalijosi žiniomis apie streso valdymą, efektyvius bendravimo įgūdžius, viešojo kalbėjimo įgūdžių lavinimą. Gydytojas psichoterapeutas dr. Julius Neverauskas vedė praktinius užsiėmimus apie stiprybių ir psichologinio atsparumo didinimą. Dr. Aina Adomaitytė, gydytojai psichiatrai Goda Tikniūtė ir Mindaugas Jasiulaitis skaitė paskaitas apie psichoaktyvių medžiagų vartojimo pasekmes. Abiturientams ypač patiko dr. Kęstučio Skaumino paskaita apie neuromokslais grįstą sveikatingumą. VSF lektoriai: prof. Kąstytis Šmigelskas, dr. Agnė Slapšinskaitė, doc. dr. Auksė Domeikienė ir Virginija Zelenytė kalbėjo apie priklausomybę socialiniams tinklams bei fizinį aktyvumą. Jauniesiems gimnazijos mokiniams apie saugų elgesį su gyvūnais pamokas vedė LSMU Veterinarijos akademijos lektorius Mindaugas Paleckaitis. Kaip gripo epidemijos laikotarpiu apsisaugoti nuo virusų, dalinosi bendrosios praktikos gydytoja Dileta Vaitkuvienė. Apie paauglių miego ypatumus kalbėjo gydytoja neurologė Milda Dambrauskienė. Akušerijos ir ginekologijos klinikos gydytojų-rezidentų komanda mokiniams skaitė paskaitas apie lytiškumą. Šiais metais mokiniai išbandė gatvės šokių, pilateso, aerobikos, funkcines treniruotes.
Renginyje lankėsi Nacionalinis kraujo donorystės centras. Džiaugiamės gimnazijos abiturientais, mokinių tėvais, mokytojais, kurie neatlygintinai dovanojo kraujo. Nacionalinis transplantacijos biuras kalbėjo su mokiniais „Ko verta donorystės dovana?“ Ekstremalios medicinos lektorių komanda Kleboniškio miške organizavo mokiniams praktinį užsiėmimą. Kauno kolegijos medicinos fakulteto dėstytojų ir studentų komanda kalbėjo apie tinkamą odos priežiūrą. „Jaunimo linija“ kalbėjo apie savanorystės svarbą.
Į renginį atvyko Seimo narė Dovilė Šakalienė ir vedė diskusiją apie saugios bendruomenės mikroklimato kūrimą. Susitikime dalyvavo gimnazijos administracija, švietimo pagalbos skyriaus specialistai, vaiko gerovės komisijos nariai bei gimnazijos pedagogai.
Dėkojame visiems renginio dalyviams, skyrusiems savo laiką ir pasidalinusiems žiniomis su LSMU gimnazijos moksleiviais!
Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šio renginio organizavimo ir įgyvendinimo, o ypač pagrindinėms renginio organizatorėms – psichologei Junetai Zelmikienei ir sveikatos priežiūros specialistei Jurgitai Čepelionienei.