Jau tradicija tapusi LSMU gimnazijos Karjeros diena ir šiais metais subūrė daugybę skirtingų specialybių lektorių pasidalinti patirtimi su moksleiviais. Nors pandemija neleido matytis gyvai, lapkričio 25 d. visi gimnazijos mokiniai ir mokytojai susitiko Teams aplinkoje. I-IV gimnazinių klasių mokiniai turėjo galimybę rinktis 5 iš 51 specialisto. Per Karjeros dieną moksleiviai sužinojo, ką reiškia būti tos srities atstovu, su kokiomis problemomis jis susiduria, ką, kur ir kaip dirba, kokias turi galimybes ir pan. Tokiu būdu moksleiviai daugiau sužinojo apie specialistų praktiką, o kai kurie suvokė, kad svajonės nesutapo su tikrove. Taip vyresniųjų klasių mokiniai gali lengviau pasirinkti savo studijų kryptį, nes žino, kokios konkrečios veiklos toje specialybėje jų lauks. Apsispręsti tenka patiems, o gimnazija kartu su specialistais buvo pasiruošę padėti ir atsakė į visus moksleivių klausimus.

5-8 klasių gimnazijos moksleiviai buvo supažindinti su policijos darbu, keliautojo patirtimi, ekstremalios medicinos veiklomis bei išklausė paskaitą apie karjeros planavimą, gavo daug patarimų, o vėliau tarpusavyje pasidalino savo įžvalgomis.

Džiaugiamės, kad šiais metais tiek daug skirtingų sričių specialistų sutiko pasidalinti savo patirtimi ir žiniomis. Sakome AČIŪ gausiam būriui geranoriškų specialistų: virtuvės šefui Gian Luca Demarco, prodiuserei Gabijai Siurbytei, chirurgui prof.dr. Žilvinui Dambrauskui, dietologei dr. Rūtai Petereit, farmacininkei Eglei Dieninytei, advokatui prof.dr. Ignui Vėgėlei, lėktuvų pilotui Dovydui Pugevičiui, žurnalistui, laidų vedėjui ir rašytojui Liudui Dapkui, muzikui ir kūrėjui Giedriui Svilainiui, mados dizaineriui Aleksandrui Pogrebnojui, aviacijos inžinieriui Nerijui Baubliui, neurologui-neurochirurgui prof.dr. Kęstučiui Skauminui, dermatologei (dermatologija, kosmetologija, mezoterapija) prof.dr. Skaidrai Valiukevičienei, ergoterapeutei doc.dr. Giedrei Kavaliauskienei, teisėjui Nerijui Meilučiui, marketingo/reklamos specialistei Jūratei Baršauskaitei, bankų darbo specialistui Rimantui Zigmantavičiui, kelionių organizatorei Inesai Daujotienei, interjero dizainerei Editai Righetto, alergologei dr. Ievai Bajoriūnienei, psichologei Irinai Banienei, neonotologei Ritai Jakuškienei, istorikui dr. S. Jazavitai, analitikui Tomui Lauručiui, nekilnojamo turto specialistui Vigintui Leonavičiui, aktoriui Tomui Erbrėderiui, dizaineriui Egidijui Valentinavičiui, mechanikos inžinieriui Arūnai Stanioniui, pediatrui doc.dr. Vaidotui Gurskiui, biotechnologei dr. Renatai Bižienei, kineziterapeutui Vidmantui Zaveckui, komunikacijų, viešųjų ryšių specialistui Tautvydui Bulvičiui, scenografei Giedrei Brazytei, LSMU gimnazijos alumnams Viliui Zachovajevui, Lukui Dzenkauskui, Dariui Jokubauskui, Nursultan Mambetkaziev ir Elzei Grašytei (alumnai pasakojo apie studijas užsienyje), režisieriui Agniui Jankevičiui, garso režisieriui Antanui Jasenkai, psichoterapeutui-psichoanalitikui prof.dr. Dariui Leskauskui, architektui Lukui Tuleikiui, reabilitologui prof.dr. Raimondui Kubiliui, ekstremalios medicinos specialistui prof.dr. Dinui Vaitkaičiui, verslininkui Vidui Vaitkui, atstovei studijoms užsienyje Renatai Žukovskai, policijos pareigūnei Šarūnei Gatulei, keliautojui Aurimui Valujavičiui, sportininkui Thom Walkup ir karjeros specialistui, žurnalistui, redaktoriui Gintarui Sarafinui.