Vasario 3 dieną LSMU gimnazijoje jau šeštus metus iš eilės buvo organizuojamas „Sveikatos ugdymo dienos“ renginys, kurio metu skirtingų sričių sveikatos specialistai dalinosi įvairiomis sveikatinimo žiniomis su gimnazijos mokiniais. Renginio metu dalyvavo 32 kviestiniai lektoriai, kurie vedė pamokas emocinės, socialinės, fizinės gerovės temomis. Džiaugiamės, kad šiuo įtemptu laikotarpiu lektoriai skyrė savo brangų laiką ir pasidalino profesinėmis žiniomis su gimnazijos moksleiviais.

Apie COVID – 19 pandemijos pasekmes paauglių emocinei ir fizinei sveikatai dalinosi LSMU Kauno klinikinės ligoninės prof. dr. Rimantas Kėvalas. LSMU Kauno klinikų psichiatrijos skyriaus vaikų ir paauglių psichiatrė Dalia Vėlavičienė ir gydytoja – rezidentė Giedra Ostrauskaitė diskutavo su mokiniais, kaip atpažinti bei įveikti nerimą bei valgymo sutrikimus.
LSMU VSF Psichologijos katedros psichologai kalbėjo su mokiniais apie pasitikėjimą savimi, kaip tinkamai valdyti stresą, mokė laiko planavimo technikų, kaip atpažinti ir įveikti krizines situacijas, bendravimo ir socialinių įgūdžių ugdymo. Psichologė Evelina Gaidelienė diskutavo su penktų klasių mokiniais, koks yra emocijų vaidmuo bendraujant. Kaip apsisaugoti nuo virusų, su penktų klasių mokiniais dalinosi bendrosios praktikos gydytoja Dileta Vaitkuvienė.

LSMU VSF prof. dr. Kąstytis Šmigelskas kalbėjo apie priklausomybę socialiniams tinklams, dr. Agnė Slapšinskaitė - apie gerąją fizinio aktyvumo patirtį, o lektorius Tomas Vaičiūnas vedė paskaitą tema „Laistymo kultūra –kritinio mąstymo ugdymas”.

Kadangi šiuo metu labai svarbu išlaikyti tinkamą fizinę sveikatą, LSMU sporto medicinos klinikos prof. Laimonas Šiupšinskas ir dr. Gediminas Tankevičius dalijosi žiniomis apie fizinio aktyvumo naudą.

LSMU Kinologijos mokslinio ir edukacinio ugdymo centro vadovas vadovas Mindaugas Paleckaitis pasakojo apie kaniterapijos naudą žmonių emocinei sveikatai.

LSMU Kauno klinikų gydytoja neurologė Milda Dambrauskienė kalbėjo apie paauglių miego ypatumus. Apie sveiką mitybą ir nematomą cukrų maisto produktuose savo žiniomis dalinosi dietologė Kristina Žalnieraitienė.

LSMU Kauno klinikų akušerijos ir ginekologijos klinikos gydytojai rezidentai mokiniams skaitė paskaitas lytiškumo temomis. Pirmą kartą sveikatos ugdymo dienoje dalyvavo „Įvairovės ir edukacijos namų“ lektorės Lina Januškevičiūtė ir LSMU Kauno klinikų ginekologijos rezidentė Aurėja Trunovė, kurios kalbėjo įvairiomis lytiškumo temomis.

Gimnazijos fizinio ugdymo mokytojai Rasa Ciegienė, Juozas Barkauskas ir Marius Dimša mokiniams vedė aktyvius užsiėmimus, skatinančius juos pajudėti, o istorijos ir pilietiškumo mokytojas Matas Toliušis dalijosi patirtimi, kaip žygiavimą padaryti savo gyvenimo dalimi, kad tai būtų ne išgyvenimai, o malonios patirtys.

Dieną baigėme lytiškumo ugdymo ekspertės, VšĮ „Įvairovės ir edukacijos namai“ lytiškumo advokatavimo koordinatorės bei edukologijos mokslų doktorantės Akvilės Giniotaitės paskaita mokinių tėvams „ Kaip kalbėtis su paaugliais apie lytiškumą“.

Dėkojame visiems renginio dalyviams, skyrusiems savo laiką ir pasidalinusiems žiniomis, įžvalgomis su LSMU gimnazijos moksleiviais!

2022 02 03 Sveikatos ugdymo diena