1. Kaip įsivaizduojate LSMU gimnaziją po 5 metų? Kokių pokyčių galima tikėtis?

LSMU gimnaziją po 5, 10 ir daugiau metų įsivaizduoju kaip lyderę tarp kitų Lietuvos gimnazijų pagal daugelį parametrų. Nelengva, tačiau įmanoma pasiekti, kad būtų rastas optimalus receptas, pagal kurį LSMU gimnazijoje harmoningai augs ir lavinsis ateities specialistai. LSMU rėmė ir rems planus ir iniciatyvas Gimnazijos patalpoms, aplinkai gerinti ir pritaikyti, kad jaunuomenė būtų lavinama šiuolaikiškai, kad būtų puoselėjamas pilietiškumas, atsakomybės ir pareigos jausmas.

2. Kaip, Jūsų manymu, ateityje būtų galima stiprinti LSMU gimnazijos mokinių ir LSMU studentų ryšį?

Jau dabar ieškoma būdų, kaip integruotai panaudoti tiek Gimnazijos, tiek abiejų Universiteto akademijų bazes bei personalą, formuojant suvokimą ir pažinimą apie LSMU, apie tai, kas vyksta Universitete, kuo jis įdomus ir potencialus kaip ateities karjeros kelrodis. LSMU studentai – tai netolimos praeities moksleiviai ir gimnazistai. Ryšio tarp gimnazistų ir studentų užmezgimas – tai unikali galimybė tobulėti, geriau pajaučiant ir suprantant studentiško gyvenimo ir rimtąją, ir linksmąją puses, geriau prisitaikant prie gyvenimo iššūkių. Visi būdai ir formos, plėtojant Gimnazijos mokinių ir studentų, tarp jų ir užsienio, bendrystę, yra skatintini ir galimi. Dažniau lankykitės ir kvieskite vieni kitus į svečius – formos ir būdai nesvarbu.


3. Ko palinkėtumėte augančiai LSMU gimnazijos bendruomenei?

Didžiuojuosi ir džiaugiuosi kasmetiniais LSMU gimnazijos mokinių pasiekimais – mokymosi, sporto, meno ar technologijų rezultatais. Visi pasiekimai svarbūs Jūsų visų ir kiekvieno atskirai srityse, kuriose esate geriausi. Savo pasiekimais garsinate LSMU gimnaziją ir, žinoma, LSMU. Tai yra brandesnės šalies visuomenės garantas ir pagrindas. Labai džiaugsimės, jei galėsime Jus pasitikti ant mūsų Universiteto slenksčio, nusprendusius savo ateities planus sieti su studijomis Lietuvos sveikatos mokslų universitete.

Ačiū ir sėkmės.

LSMU Rektorius prof. dr. Rimantas Benetis