Kovo 31 dieną Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazija šventė savo 10-ies metų gimtadienį. Esame jauni, maži, bet jau labai stiprūs ir brandūs savo pasiekimais.
Nuo pat ryto gimnazijos mokiniai skubėjo į neįprastas pamokas, kurios virto įdomiomis veiklomis – protų mūšiu apie gimnazijos bendruomenę bei jos istoriją, prancūzų kalbos protų kovomis; buvo kuriamas sveikinimas gimnazijai, o pajudėti kvietė visus apjungiantis šokis „flashmob'as“. Vyresnieji, III-IV g klasių gimnazistai domėjosi mokyklos istorija, jos prabėgusiais metais ir kūrė facebook'o įrašus apie kiekvienus metus.

Pasibaigus mokinių veikloms, į gimnaziją atvyko daug garbių svečių, kurie ne tik sveikino gimnaziją bei jos kolektyvą, bet ir dalyvavo iškilmingame lentos, liudijančios apie gimnazijos gyvavimo pradžią, atidengime.

Vėliau visa gimnazijos bendruomenė pakvietė svečius, alumnus ir bendruomenės narius į šventinį renginį, kurio metu savo prisiminimais pasidalino žmonės, subrandinę naujos mokyklos idėją bei savo atkakliu darbu ją įgyvendinę: LSMU rektorius profesorius Rimantas Benetis, LSMU rektorius emeritas akademikas Remigijus Žaliūnas, tuometinis LSMU Senato pirmininkas prof. habil. dr. Vilius Grabauskas, Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius, Kauno miesto tarybos narys Mantas Jurgutis bei monsinjoras Artūras Jagelavičius.

Kalbėjome apie mokyklą, kuri keliaudama per šį dešimtmetį paliko tiek daug pėdsakų, kurių gal ir nepavyko išvardinti. Kalbėjome apie mokyklą, kuri savo pasiekimais lenkia daugelį šalies mokyklų, turinčių daug ilgesnę gyvavimo istoriją. Mokyklą, kuri subūrė nuostabius, talentingus, kūrybingus žmonės, leido jiems atsiskleisti. Mokyklą, kuri išugdė jaunus, gabius, mylinčius savo tėvynę, ambicingus, kuriančius ir siekiančius savo svajonių esamus ir būsimus mūsų šalies lyderius. Mokyklą, vedamą labai stipraus ir ambicingo dabarties lyderio direktoriaus Arūno Bučnio.

Renginio metu mokyklos choras „Ave musica“, tautinių šokių kolektyvas „Eglynėlis“, jaunieji solistai bei alumnai dovanojo nuostabiausias akimirkas iš Kalėdinių gimnazijos miuziklų. Ačiū visiems buvusiems ir esantiems. Dešimt gražios, kūrybingos, intensyvios būties metų tėra tik atsispyrimo taškas. Mes ir toliau būsime: kursime, mylėsime, sieksime ir mėgausimės naujomis svajonėmis…🥰

Daugiau nuotraukų LSMUG nuotraukų galerijoje