Ambasadorės vizitas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinėje mokykloje Kaune [fr]

2013 metų gruodžio 9 dieną, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinės mokyklos direktoriaus pono Arūno Bučnio kvietimu, Prancūzijos ambasados Lietuvoje delegacija, vadovaujama Ambasadorės ponios Maryse Berniau, kurią lydėjo Patarėjas kultūros ir bendradarbiavimo klausimais ir Prancūzų instituto direktorius bei Kalbos atašė ir jo padėjėja, lankėsi Kaune.
JPEG
Vizito metu delegacija apžiūrėjo šios prancūzų kalbai išskirtinį dėmesį skirti nusprendusios mokyklos patalpas, susitiko su mokiniais, kurie svečiams parengė ypatingai šiltą priėmimą. Direktoriui tarus sveikinimo žodį, pasisakė Ambasadorė ir ambasados atstovai, sveikindami šį drąsų kalbinį mokyklos projektą.
JPEG
JPEG

Svečiai buvo pakviesti apsilankyti Farmacijos muziejuje – puikiai išsaugotoje istorinio medicinos paveldo ekspozicijoje, kur prof. Laiškonis keliais bruožais pristatė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto istoriją, jo išskirtinius ryšius su Prancūzija.
JPEG
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius prof. habil. dr. Remigijus Žaliūnas savo kalba pateikė mokyklos projekto užmojus ir įtikinančius įsipareigojimus.
JPEG
Ambasados Kalbos atašė p. Luc Aubry pristatė galimybes, kurias mokykla jau gali išnaudoti, ir pateikė konkrečių pasiūlymų metodikos, mokymosi priemonių, įvairių mokyklinių mainų su Prancūzija srityje bei galimybes dalyvauti gausiuose frankofoniškuose projektuose ir šalyje veikiančiuose mokyklų tinkluose. Apsilankymas baigėsi pietumis, suteikusiais progą įdomioms ir šiltoms neformalioms diskusijoms.
JPEG
JPEG
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. veikianti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinė iš dalies privati, iš dalies valstybinė mokykla nuo ateinančio rugsėjo jau turės surinkusi ir paskutinę baigiamąją klasę, suteiksiančią mokyklai gimnazijos statusą. Ši gimnazija – originalaus ugdymo projekto vaisius, gimęs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektoriaus prof. habil. dr. Remigijaus Žaliūno iniciatyva.

Suvokdamas daugiakalbystės svarbą universitetinei ir profesinei Lietuvos jaunimo sėkmei ir įsitikinęs, kaip ir didžioji Kauno medicinos bendruomenės dalis, prancūzų kalbos reikšme, jis ėmėsi tokios kokybiškos LSMU gimnazijos kūrimo idėjos. Mokyklos, kurioje jau 10 % mokinių pasirinko mokytis prancūzų kaip antrąją užsienio kalbą, tikslas – prancūzų kalbai suteikti išskirtinį dėmesį, siūlant šiems elitiniams vaikams motyvuojančią ir pažangią mokymo(si) metodiką.

Kad būtų sukurta tikra ugdymo alternatyva tradiciniam Lietuvos vidurinės mokyklos modeliui, itin daug prisidėjusi prie projekto įdėjo ir jos įgyvendinimo LSMU gimnazijos Tarptautinių ryšių koordinatorė p. Ingrida Krasauskienė kreipėsi į Prancūzijos ambasadą ir Prancūzų institutą Lietuvoje, prašydama suteikti mokyklai ekspertizę ir paramą.

Stipriai palaikomas įtakingos Kauno frankofonų medikų grupės, atstovaujamos prof. Alvydo Laiškonio, kuris taip pat vadovauja Kauno-Grenoblio miestų partnerystei, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius sėkmingai pakvietė prie projekto prisijungti ir Kauno miesto savivaldybę, kuriai šia proga atstovavo Mero patarėjas p. Zenonas Abramavičius.

Paskutiniai pakeitimai: 29/07/2014

Puslapio viršus